- Reklama -aktuálně
Pondělí, 16 prosince, 2024
- Reklama -aktuálně

Některé věci v kuchyni jsou dané, lépe je nevymyslíte

Redakce doporučuje

Zkoušeli jste někdy vařit v cizí kuchyni? Obyčejně je to dvojnásobná fuška ve srovnání s přípravou jídla u sebe doma.

Zařídit kuchyni prakticky a účelně vyžaduje delší úvahu a plánování. Neváhejte jejich obětovat – kuchyň je centrem domácnosti a obyčejně představuje i vyšší investici. Její životnost by proto měla být co nejdelší.

Existuje několik pravidel, kterými se při vyřizování kuchyně vyplatí řídit. Klíčové je mít v kuchyni věci po ruce, abyste při vaření nemuseli překonávat zbytečně velké vzdálenosti mezi pracovní deskou a chladničkou.

Rozdělení na tři zóny

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNEK
Namísto skladiště odpočinková zóna. Poradíme, jak si zútulnit malý balkon
Čtěte
Stačí, když si například při plánování představíte, že si máte ve své budoucí kuchyni každé ráno uvařit čaj.

Rychlovarná konvice, dřez, skříňka na odkládání hrnků a skříňka s potravinami by měly být v takové dostupnosti, abyste hned zrána při vaření teplého nápoje nenachodili sto jarních kilometrů.

Při plánování této místnosti pomáhá rozdělení prostoru na zóny. Tři z nich jsou základní a měly by na sebe navazovat. První je zóna mytí s kuchyňským dřezem a myčkou nádobí, druhou zónu vaření s varnou deskou a troubou. Třetí – je zóna zásob, kde budete skladovat potraviny.

Další je takzvaná pracovní zóna, která spojuje zónu mytí a zónu vaření. V takzvané odkládací zóně budete mít uloženy hrnce, servírovací soupravy, příbory či sklenice.

- Reklama -magazin
- Reklama -PR článek

Nejnovější články

Pusťte se do pěstování tisu japonského na vaší zahradě 

Přemýšlíte nad pořízením okrasného stromu do vaší zahrady? Skvělou volbou může být například tis japonský a jeho kultivar ‘Nana’....
- Reklama -magazin

Více od autora

- Reklama -spot_img